Kembujeh School Friends

Gæstebog

Skriv en hilsen her ved at klikke på den blå knap. Det er dejlig når du skriver i gæstebogen, det er med til at skabe liv på hjemmesiden. Indlæg af forretningsmæssige karakter vil blive slettet Så hold dig ikke tilbage - skriv en hilsen. Indlæg der opfordre til direkte kontakt mellem skolen, skolen lærere eller headmaster, vil blive slettet. For at bestyrelsen kan bevare overblikket over foreningens aktiviteter er al henvendelse nødt til at gå gennem formanden.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 29-10-2020

Så er vi godt i gang med at betale skolepenge i Gambia. På mandag starter vi med at tjekke op på alle de små elever fra 0- til 6 klasse.
Man venter fortsat på at eksamensresultaterne fra 12 klasse (studentereksamen) kommer ud. Herefter kan de unge gå i gang med at søge ind på de videregående uddannelser.
Alle er nu tilbage i skole, men lige som i DK er der restrektioner for at mindske risikoen for coronasmitte. Også her vaskes der hænder ofte, og der er begrænsninger på antal elever i klasserne, ligesom alle over 12 år skal bære mundbind. Dog ikke når de sidder i klasserne.
Alt er vel hernede, og jeg har endnu ingen mødt, der har været ramt direkte af coronaen. Der er kun ganske få i landet der lige nu er under behandling for corona. Så alt i alt virker her meget fredeligt. Det absolut største problem her, er de manglende turister. Der er meget langt mellem europæere her p.t.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 18-10-2020

Så er de store børn fra 7. klasse og opad inkl. ungdomsuddannelserne startet i skole igen. Den 26.10. starter alle de små elever også i skole.
Vi venter på at få containeren ud fra havnen, men jeg regner med at det vil ske her først i den kommende uge.
Situationen i Gambia er at alt nu er åbnet igen. Man forsøger fortsat at få befolkningen til at bære ansigtsmaske, vaske hænder, holde afstand osv. Der er meget få konstateret med COVID 19. Alt virker stille og roligt her.
Man er selvsagt meget spændt på, hvad den kommende turistsæson vil komme til at byde på. Og det er endnu usikkert hvor mange af hotellerne der vil åbne i denne sæson.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 05-10-2020

Kære Alle;
Så tilbyder Ousman igen muligheden for at få sendt kasser med mere til Gambia.
Næste container sender Ousman i starten af december - fra Silkeborg. Hvis du ønsker at købe plads i containeren, kan du ringe til Ousman på tlf. 5032 3163. Prisen aftaler du selv med Ousman.
Stor tak til Ousman for at vi får dette tilbud.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 05-10-2020

Kære Alle;
Så tilbyder Ousman igen muligheden for at få sendt kasser med mere til Gambia.
Næste container sender Ousman i starten af december - fra Silkeborg. Hvis du ønsker at købe plads i containeren, kan du ringe til Ousman på tlf. 5032 3163. Prisen aftaler du selv med Ousman.
Stor tak til Ousman for at vi får dette tilbud.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 26-09-2020

Jeg har i dag slettet den mailadresse, der stod på vores hjemmesiden til formanden. Årsag: Mailadressen har været misbrugt/hacket.
Så derfor - hvis nogen modtager mails fra KSF via en mailadresse, der starter med formand@ - så er mailen ikke fra KSF.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 21-09-2020

Hvis der er sponsorer, der ønsker at give et ekstra tilskud til mad til jeres familier i Gambia, er i velkommen til at indsætte pengene på vores konto.
Jeg forventer at rejse til Gambia her i første halvdel af oktober. Jeg vil så sørge for at pengene bliver udbetalt til børnenes forældre samtidig med at vi betaler skolepenge.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 12-09-2020

Tak til alle der deltog i Gambiadagen den 29.08 i Viborg.
Vi havde en dejlig dag med en flot tur rund om Viborg Søder Sø. Efter frokost var der en guided tur i Viborg by ved Grethe Grandgaard - tak til Grethe.
Indtægt fra dagen blev 27.112 kr. som går til hjælp til færdiggørelse af muren rundt om vores skills center.
Hvis du vil deltage i næste års Gambiadag - kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen den sidste lørdag i august 2021.

Skrevet af Marie Valbjørn, d. 26-08-2020

Hej alle.
Vi sender en container til Gambia d.7 sep.
Hvis I har brug for at sende kasser m.m. til Gambia, er der stadig plads.
Containeren ankommer til Silkeborg d.1.sep.
Henvendelse på facebook og messenger til
Marie eller Ousman

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 23-08-2020

Erik Hein - En af vore trofaste sponsorer og en meget afholdt sponsorfar hos de Gambianske børn er i nat død.
Erik har været i Gambia flere gange, og Erik og Herdis har sammen gjort en stor indsats for at hjælpe deres mange sponsorbørn til en god skolegang og uddannelse. Desuden har både Erik og Herdis været meget trofaste støtter og hjælpere i KSF.
Erik vil blive savnet af mange både i Gambia og Danmark for hans store hjælpsomhed og venlighed.
Savnet vil selvsagt blive størst for Herdis og deres familie.
Æret være Eriks minde.

Skrevet af Gitta, d. 05-08-2020

Sidste nyt fra Gambia.
De næste 3 uger er der udgangsforbud i Gambia ml. kl. 22 og kl. 05. Lufthavnen og grænserne er lukkede igen. Hospitals personale er smittede og 3 hospitaler er blevet lukket. Efter hvad jeg kan forstå på de informationer jeg får har de ikke meget styr på det. Det er min vurdering. Tror desværre ikke det er muligt at komme til Gambia i efteråret.

Skrevet af Villy Irmschler, d. 05-07-2020

Jeg har ikke siden Marts kunne komme ind på hjemmesiden. Lyder godt hvad du skriver Anne Marie, frygte at det så meget være ud i Gambia. Godt at alle er kommet hjem i god behold. MVH. Villy

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 07-06-2020

I morgen den 8. juni starter alle 9. klasser i skole igen i Gambia. Der er endnu ikke noget nyt om hvornår alle andre klasser kan vende tilbage i skole.
Der er ej heller noget nyt om hvornår eleverne på Skills Centre og andre uddannelsesinstitutioner starter igen.
Der er frem til i dag konstateret 26 smittet med corona i hele Gambia. Heraf er de 21 erklæret raske og 4 er fortsat syge. Der er indtil nu lavet 1941 test for corona. Der gøres meget for at forhindre smitte i landet. Langt de fleste af de 26 fundne tilfælde er folk, der er kommet ind i landet udefra. Og mange bliver sat i karantæne ved ankomsten til Gambia.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 12-04-2020

Corona - Gambia
Indtil nu er der kun konstateret 9 tilfælde af corona i Gambia. 1 er død og 2 er raske igen.
6 er fortsat under behandling / observation/isolation.
De 8 af patienterne er unge under 30 år og de fleste af dem er kommet hjem fra udlandet med coronaen.
I Gambia gør man rigtig meget for at forebygge og næsten alt er lukket ned.
Det største problem i Gambia lige nu er for mange familiers vedkommende at skaffe penge til de daglige fornødenheder.
Jeg håber det bedste for alle i Gambia og resten af verden i denne helt usædvanlige situation.

Skrevet af Lene Krogh, d. 09-04-2020

Vi vil ønske alle en rigtig god påske, og ser frem til normale tilstande.

Skrevet af Anne Marie Hegelund, d. 27-03-2020

Så er alle sponsorer, der har været i Gambia her i marts tilbage i DK i god behold. Vi var 5 der kom hjem i aftes.
I Gambia er der nu også konstateret de første få tilfælde af corona. Endnu er der ikke konstateret noget i Kembujeh området.
Gambia har god oplysning om forebyggelse i TV, radio og via sms. Befolkningen gør alt hvad der er dem muligt for at forebygge.
Alle uddannelsesinstitutioner, næsten alle hoteller, spisesteder med mere er lukket. Grænserne og lufthavnen er ligledes lukket. det er kun særfly der kan lande og lette i Gambia.
Mange ca. 200 personer er sat i karantæne i Gambia - det er personer, der er kommet med ind i landet med fly samt kendte der har været i kontakt med dem der er testet positive.
Jeg håber, at Gambia må komme godt gennem coronaen,